Rántott sertésmáj jázmin rizzsel recept

Hozzávalók:
- 8 szelet sertésmáj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek liszt
- 8 ek zsemlemorzsa
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk majoránna
- só ízlés szerint
- 2 dl olívaolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 bögre jázmin rizs
- 2 koktélparadicsom
Elkészítése:
A jázmin rizst megmossuk és forrásba lévő sós, bő vízbe feltesszük főni. Lassú tűzön 15 percig főzzük, majd a felesleges vizet lecsepegtetjük. A rizst egy kis tálba nyomkodjuk, hogy legyen formája.
A felszeletelt májat borsozzuk, megszórjuk majoránnával és bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
A tányérból kifordítjuk a rizst és a kisült májjal tálaljuk.
Tipp:
A májat csak fogyasztás előtt sózzuk, mert egyébként megkeményedik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »