Rántott sertésmáj jázmin rizzsel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 szelet sertésmáj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek liszt
- 8 ek zsemlemorzsa
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk majoránna
- só ízlés szerint
- 2 dl olívaolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 bögre jázmin rizs
- 2 koktélparadicsom
Elkészítése:
A jázmin rizst megmossuk és forrásba lévő sós, bő vízbe feltesszük főni. Lassú tűzön 15 percig főzzük, majd a felesleges vizet lecsepegtetjük. A rizst egy kis tálba nyomkodjuk, hogy legyen formája.
A felszeletelt májat borsozzuk, megszórjuk majoránnával és bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
A tányérból kifordítjuk a rizst és a kisült májjal tálaljuk.
Tipp:
A májat csak fogyasztás előtt sózzuk, mert egyébként megkeményedik.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.