Rántott sertésmáj jázmin rizzsel recept

Hozzávalók:
- 8 szelet sertésmáj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek liszt
- 8 ek zsemlemorzsa
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk majoránna
- só ízlés szerint
- 2 dl olívaolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 bögre jázmin rizs
- 2 koktélparadicsom
Elkészítése:
A jázmin rizst megmossuk és forrásba lévő sós, bő vízbe feltesszük főni. Lassú tűzön 15 percig főzzük, majd a felesleges vizet lecsepegtetjük. A rizst egy kis tálba nyomkodjuk, hogy legyen formája.
A felszeletelt májat borsozzuk, megszórjuk majoránnával és bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
A tányérból kifordítjuk a rizst és a kisült májjal tálaljuk.
Tipp:
A májat csak fogyasztás előtt sózzuk, mert egyébként megkeményedik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »