Rakott kel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús
- 2 bögre rizs
- 3-4 fej vöröshagyma
- fél üveg lecsó
- kevés étolaj
- 1 kk pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 fej kelkáposzta
- 400 g tejföl
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágom és étolajon megdinsztelem, hozzáadom a pirospaprikát, majd a darált húst. Megsózom, megborsozom.
Készre főzöm és amikor már majdnem kész, hozzáöntöm a fél üveg lecsót.
A rizst sóval megfőzöm. 2 bögre rizshez, 4 bögre vizet öntök és fedő alatt főzöm, közben megkeverem időnként, amikor majdnem kész, elzárom a tűzhelyet és még fedő alatt párolom.
A kelkáposztát kisebb darabokra vágva sós vízben puhára főzöm. Amikor minden készre főtt rétegesen a jénaiba rakom.
Én a rizst és a darált húst össze szoktam keverni és alulra megy a káposzta,rá a hús a rizs és megint káposzta és így sorba egymásra,amennyi belefér a jénaiba.
A tetejére tejfölt kenek és még picit sütöm egybe az egészet. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »