Rakott kel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús
- 2 bögre rizs
- 3-4 fej vöröshagyma
- fél üveg lecsó
- kevés étolaj
- 1 kk pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 fej kelkáposzta
- 400 g tejföl
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágom és étolajon megdinsztelem, hozzáadom a pirospaprikát, majd a darált húst. Megsózom, megborsozom.
Készre főzöm és amikor már majdnem kész, hozzáöntöm a fél üveg lecsót.
A rizst sóval megfőzöm. 2 bögre rizshez, 4 bögre vizet öntök és fedő alatt főzöm, közben megkeverem időnként, amikor majdnem kész, elzárom a tűzhelyet és még fedő alatt párolom.
A kelkáposztát kisebb darabokra vágva sós vízben puhára főzöm. Amikor minden készre főtt rétegesen a jénaiba rakom.
Én a rizst és a darált húst össze szoktam keverni és alulra megy a káposzta,rá a hús a rizs és megint káposzta és így sorba egymásra,amennyi belefér a jénaiba.
A tetejére tejfölt kenek és még picit sütöm egybe az egészet. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

