Rakott kel recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús
- 2 bögre rizs
- 3-4 fej vöröshagyma
- fél üveg lecsó
- kevés étolaj
- 1 kk pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 fej kelkáposzta
- 400 g tejföl
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágom és étolajon megdinsztelem, hozzáadom a pirospaprikát, majd a darált húst. Megsózom, megborsozom.
Készre főzöm és amikor már majdnem kész, hozzáöntöm a fél üveg lecsót.
A rizst sóval megfőzöm. 2 bögre rizshez, 4 bögre vizet öntök és fedő alatt főzöm, közben megkeverem időnként, amikor majdnem kész, elzárom a tűzhelyet és még fedő alatt párolom.
A kelkáposztát kisebb darabokra vágva sós vízben puhára főzöm. Amikor minden készre főtt rétegesen a jénaiba rakom.
Én a rizst és a darált húst össze szoktam keverni és alulra megy a káposzta,rá a hús a rizs és megint káposzta és így sorba egymásra,amennyi belefér a jénaiba.
A tetejére tejfölt kenek és még picit sütöm egybe az egészet. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.