Ragacsos oldalas recept

Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- só
- őrölt bors
Burgonyapüré:
- 1 kg burgonya
- 1,5 dl tej
- só
- 1 ek folyékony margarin
Mázhoz:
- 4 tk méz
- 8 tk ketchup
- 2 tk balzsamecet
- 2 tk mustár
- 4 tk olívaolaj
Elkészítése:
Az oldalast bordánként bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Félretesszük egy bő fél órára.
A mázhoz valókat összekeverjük. Egy tepsit alufóliával kibélelünk, 1,5 dl vizet öntünk bele.
Az oldalas mindkét oldalát bekenjük a mázas keverékkel.
A tepsibe rakjuk, majd befedjük a tepsi tetejét is fóliával. 250 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
Ezután a fóliát levesszük a tetejéről, és még kb. 10 percet sütjük. Nagyon finom, ízletes.
Burgonyapüré készítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
A burgonyára öntjük a tejet, és folyékony margarinnal összetörjük.
A ragacsos oldalas kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »