Ragacsos oldalas recept

Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- só
- őrölt bors
A mázhoz:
- 4 tk méz
- 8 tk ketchup
- 2 tk balzsamecet
- 2 tk mustár
- 4 tk olívaolaj
Elkészítése:
Az oldalast bordánként feldaraboltam, sóztam, borsoztam. Félretettem bő fél órára.
A máz hozzávalóit összekevertem.
Egy tepsit alufóliával kibéleltem, 1,5 dl vizet öntöttem bele.
Az oldalasokat belekevertem a mázba, majd a mázzal együtt tepsibe raktam, majd befedtem a tepsi tetejét alufóliával.
250 fokra melegített sütőben 60 percig sütöttem, mivel vastagok voltak a szeletek. Ezután a fóliát levettem a tetejéről és még kb 10 percet sütöttem.
Köretnek burgonyapürét készítettem, de illik hozzá a rizs is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »