Ragacsos oldalas recept

Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- só
- őrölt bors
A mázhoz:
- 4 tk méz
- 8 tk ketchup
- 2 tk balzsamecet
- 2 tk mustár
- 4 tk olívaolaj
Elkészítése:
Az oldalast bordánként feldaraboltam, sóztam, borsoztam. Félretettem bő fél órára.
A máz hozzávalóit összekevertem.
Egy tepsit alufóliával kibéleltem, 1,5 dl vizet öntöttem bele.
Az oldalasokat belekevertem a mázba, majd a mázzal együtt tepsibe raktam, majd befedtem a tepsi tetejét alufóliával.
250 fokra melegített sütőben 60 percig sütöttem, mivel vastagok voltak a szeletek. Ezután a fóliát levettem a tetejéről és még kb 10 percet sütöttem.
Köretnek burgonyapürét készítettem, de illik hozzá a rizs is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »