Ragacsos oldalas recept

Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- só
- őrölt bors
A mázhoz:
- 4 tk méz
- 8 tk ketchup
- 2 tk balzsamecet
- 2 tk mustár
- 4 tk olívaolaj
Elkészítése:
Az oldalast bordánként feldaraboltam, sóztam, borsoztam. Félretettem bő fél órára.
A máz hozzávalóit összekevertem.
Egy tepsit alufóliával kibéleltem, 1,5 dl vizet öntöttem bele.
Az oldalasokat belekevertem a mázba, majd a mázzal együtt tepsibe raktam, majd befedtem a tepsi tetejét alufóliával.
250 fokra melegített sütőben 60 percig sütöttem, mivel vastagok voltak a szeletek. Ezután a fóliát levettem a tetejéről és még kb 10 percet sütöttem.
Köretnek burgonyapürét készítettem, de illik hozzá a rizs is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »