Ragacsos oldalas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • őrölt bors

A mázhoz:

  • 4 tk méz
  • 8 tk ketchup
  • 2 tk balzsamecet
  • 2 tk mustár
  • 4 tk olívaolaj

Elkészítése:

Az oldalast bordánként feldaraboltam, sóztam, borsoztam. Félretettem bő fél órára.

A máz hozzávalóit összekevertem.

Egy tepsit alufóliával kibéleltem, 1,5 dl vizet öntöttem bele.

Az oldalasokat belekevertem a mázba, majd a mázzal együtt tepsibe raktam, majd befedtem a tepsi tetejét alufóliával.

250 fokra melegített sütőben 60 percig sütöttem, mivel vastagok voltak a szeletek. Ezután a fóliát levettem a tetejéről és még kb 10 percet sütöttem.

Köretnek burgonyapürét készítettem, de illik hozzá a rizs is.