Rablóhús recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 szelet kicsontozott karaj
- 30 dkg gomba
- 4 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- só
- őrölt bors
A sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
A jó vastag hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, és ötforintos nagyságú érméket vágunk belőle. A hagymát karikákra vágjuk, vigyázva, hogy a szeletek egészben maradjanak, és a szalonnából egy milliméter vastagságú akkora szeleteket vágunk, mint a húsdarabok. A boltban kapható nyársakra a hozzávalókat szorosan felhúzzuk, ügyelve, hogy a hús egyik oldalára szalonna, a másikra meg hagyma kerüljön, ugyanígy az egészben nyársra húzott gombát is szalonna és hagyma ölelje körül. A nyársra húzott rablóhúst bő, forró olajban kisütjük, vagy a sütőben, a nyársat a tepsi két oldalára fektetve, megsütjük. Nyáron a szabadban faszénparázs fölött is süthetjük a rablópecsenyét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.