Rablóhús recept

Hozzávalók:
- 8 szelet kicsontozott karaj
- 30 dkg gomba
- 4 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- só
- őrölt bors
A sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
A jó vastag hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, és ötforintos nagyságú érméket vágunk belőle. A hagymát karikákra vágjuk, vigyázva, hogy a szeletek egészben maradjanak, és a szalonnából egy milliméter vastagságú akkora szeleteket vágunk, mint a húsdarabok. A boltban kapható nyársakra a hozzávalókat szorosan felhúzzuk, ügyelve, hogy a hús egyik oldalára szalonna, a másikra meg hagyma kerüljön, ugyanígy az egészben nyársra húzott gombát is szalonna és hagyma ölelje körül. A nyársra húzott rablóhúst bő, forró olajban kisütjük, vagy a sütőben, a nyársat a tepsi két oldalára fektetve, megsütjük. Nyáron a szabadban faszénparázs fölött is süthetjük a rablópecsenyét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »