Rablóhús recept
Hozzávalók:
- 8 szelet kicsontozott karaj
- 30 dkg gomba
- 4 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- só
- őrölt bors
A sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
A jó vastag hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, és ötforintos nagyságú érméket vágunk belőle. A hagymát karikákra vágjuk, vigyázva, hogy a szeletek egészben maradjanak, és a szalonnából egy milliméter vastagságú akkora szeleteket vágunk, mint a húsdarabok. A boltban kapható nyársakra a hozzávalókat szorosan felhúzzuk, ügyelve, hogy a hús egyik oldalára szalonna, a másikra meg hagyma kerüljön, ugyanígy az egészben nyársra húzott gombát is szalonna és hagyma ölelje körül. A nyársra húzott rablóhúst bő, forró olajban kisütjük, vagy a sütőben, a nyársat a tepsi két oldalára fektetve, megsütjük. Nyáron a szabadban faszénparázs fölött is süthetjük a rablópecsenyét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

