Hozzávalók:
A sütéshez:
Elkészítés:
A jó vastag hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, és ötforintos nagyságú érméket vágunk belőle. A hagymát karikákra vágjuk, vigyázva, hogy a szeletek egészben maradjanak, és a szalonnából egy milliméter vastagságú akkora szeleteket vágunk, mint a húsdarabok. A boltban kapható nyársakra a hozzávalókat szorosan felhúzzuk, ügyelve, hogy a hús egyik oldalára szalonna, a másikra meg hagyma kerüljön, ugyanígy az egészben nyársra húzott gombát is szalonna és hagyma ölelje körül. A nyársra húzott rablóhúst bő, forró olajban kisütjük, vagy a sütőben, a nyársat a tepsi két oldalára fektetve, megsütjük. Nyáron a szabadban faszénparázs fölött is süthetjük a rablópecsenyét.