Pörköltből torta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- egyéb fűszer ízlés szerint
- Körethez:
- 1 csomag tarhonya
- só
- ételízesítő
- víz
Díszítéshez:
- 1 db paradicsom
- pár szem koktélparadicsom
- fodros petrezselyem levél
Elkészítése:
A pörköltet a szokásos módon elkészítjük: az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük.
Lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát és az apró kockára vágott húst.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, fűszerezzük és belepréselünk 2 gerezd fokhagymát.
A tarhonyát olajon megpirítjuk, majd felengedjük annyi meleg vízzel, hogy ellepje, sózzuk, meghintjük ételízesítővel és fedővel letakarva főzzük (én a sütőbe szoktam betenni). Közben megkevergetjük és ha kell, öntünk rá még vizet.
Egy torta forma aljába teszünk egy kevés tarhonyát és egyenletesen elterítjük.
Közepébe teszünk keményebb fóliát vagy olyan kisebb formát aminek nincs alja.
Ebbe tesszük a pörköltet, kevés pörköltlével, hogy ne legyen híg.
Majd a maradék tarhonyával körbe kibéleljük. Így hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, a közepéből a fóliát szép lassan eltávolítjuk és a kapcsos formát is levesszük.
Tetejét bárhogy lehet díszíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »