Pörköltből torta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- egyéb fűszer ízlés szerint
- Körethez:
- 1 csomag tarhonya
- só
- ételízesítő
- víz
Díszítéshez:
- 1 db paradicsom
- pár szem koktélparadicsom
- fodros petrezselyem levél
Elkészítése:
A pörköltet a szokásos módon elkészítjük: az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük.
Lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát és az apró kockára vágott húst.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, fűszerezzük és belepréselünk 2 gerezd fokhagymát.
A tarhonyát olajon megpirítjuk, majd felengedjük annyi meleg vízzel, hogy ellepje, sózzuk, meghintjük ételízesítővel és fedővel letakarva főzzük (én a sütőbe szoktam betenni). Közben megkevergetjük és ha kell, öntünk rá még vizet.
Egy torta forma aljába teszünk egy kevés tarhonyát és egyenletesen elterítjük.
Közepébe teszünk keményebb fóliát vagy olyan kisebb formát aminek nincs alja.
Ebbe tesszük a pörköltet, kevés pörköltlével, hogy ne legyen híg.
Majd a maradék tarhonyával körbe kibéleljük. Így hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, a közepéből a fóliát szép lassan eltávolítjuk és a kapcsos formát is levesszük.
Tetejét bárhogy lehet díszíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »