Hozzávalók:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A pörköltet a szokásos módon elkészítjük: az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük.
Lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát és az apró kockára vágott húst.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, fűszerezzük és belepréselünk 2 gerezd fokhagymát.
A tarhonyát olajon megpirítjuk, majd felengedjük annyi meleg vízzel, hogy ellepje, sózzuk, meghintjük ételízesítővel és fedővel letakarva főzzük (én a sütőbe szoktam betenni). Közben megkevergetjük és ha kell, öntünk rá még vizet.
Egy torta forma aljába teszünk egy kevés tarhonyát és egyenletesen elterítjük.
Közepébe teszünk keményebb fóliát vagy olyan kisebb formát aminek nincs alja.
Ebbe tesszük a pörköltet, kevés pörköltlével, hogy ne legyen híg.
Majd a maradék tarhonyával körbe kibéleljük. Így hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, a közepéből a fóliát szép lassan eltávolítjuk és a kapcsos formát is levesszük.
Tetejét bárhogy lehet díszíteni.