Pörkölt tarjából bográcsban recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéstarja
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 3 púpos ek tyúkzsír
- 3 nagyobb paprika
- 3 közepes paradicsom
- 1,5 tk őrölt paprika
- 1 ek paprikakrém (ízlés szerint lehet csípős is)
- 2 kk só
- 1 kk őrölt bors
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, ha van rajta nagyon zsíros rész, azt esetleg eltávolítjuk és felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát, a paprikát kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A bográcsban felhevítjük a tyúkzsírt, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. A lecsöpögtetett húst fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a fűszereket.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha még marad rajta víz, a fedőt eltávolítva hagyjuk elfőni. Melegen, kifőtt tésztával és savanyúsággal kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »