Pörkölt tarjából bográcsban recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéstarja
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 3 púpos ek tyúkzsír
- 3 nagyobb paprika
- 3 közepes paradicsom
- 1,5 tk őrölt paprika
- 1 ek paprikakrém (ízlés szerint lehet csípős is)
- 2 kk só
- 1 kk őrölt bors
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, ha van rajta nagyon zsíros rész, azt esetleg eltávolítjuk és felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát, a paprikát kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
A bográcsban felhevítjük a tyúkzsírt, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. A lecsöpögtetett húst fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a fűszereket.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha még marad rajta víz, a fedőt eltávolítva hagyjuk elfőni. Melegen, kifőtt tésztával és savanyúsággal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »