Pörkölt tarjából bográcsban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéstarja
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 3 púpos ek tyúkzsír
  • 3 nagyobb paprika
  • 3 közepes paradicsom
  • 1,5 tk őrölt paprika
  • 1 ek paprikakrém (ízlés szerint lehet csípős is)
  • 2 kk só
  • 1 kk őrölt bors

Elkészítése:

A húst alaposan megtisztítjuk, ha van rajta nagyon zsíros rész, azt esetleg eltávolítjuk és felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát, a paprikát kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.

A bográcsban felhevítjük a tyúkzsírt, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. A lecsöpögtetett húst fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a fűszereket.

Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha még marad rajta víz, a fedőt eltávolítva hagyjuk elfőni. Melegen, kifőtt tésztával és savanyúsággal kínáljuk.