Sült hús mézben párolt szilvával recept

Hozzávalók
- 1 kg csont nélküli tarja
- só
- 20 dkg szilva
- 2 ek (olíva) olaj
- 1 ek méz
- 1 ek szójaszósz
Elkészítése:
A húst jól besóztam és egy tepsibe tettem. Öntöttem alá kevés vizet és alufólia alatt puhára pároltam. Ha megpuhult akkor levettem a fóliát és megpirítottam a tetejét. Az olajat felhevítettem és a szilvákat beletettem közben állandóan forgattam, pár másodperc után hozzátettem, a mézet ebben is jól átforgattam,és végül meglocsoltam szójaszósszal.Ekkor már levettem a tűzről és tálaltam.A hús tetejére öntöttem ,burgonyapürével tálaltam. Nagyon finom és nem igényel sok munkát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »