Sült hús mézben párolt szilvával recept

Hozzávalók
- 1 kg csont nélküli tarja
- só
- 20 dkg szilva
- 2 ek (olíva) olaj
- 1 ek méz
- 1 ek szójaszósz
Elkészítése:
A húst jól besóztam és egy tepsibe tettem. Öntöttem alá kevés vizet és alufólia alatt puhára pároltam. Ha megpuhult akkor levettem a fóliát és megpirítottam a tetejét. Az olajat felhevítettem és a szilvákat beletettem közben állandóan forgattam, pár másodperc után hozzátettem, a mézet ebben is jól átforgattam,és végül meglocsoltam szójaszósszal.Ekkor már levettem a tűzről és tálaltam.A hús tetejére öntöttem ,burgonyapürével tálaltam. Nagyon finom és nem igényel sok munkát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »