Parasztos sertésborda recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 4 nagyobb fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- só
- őrölt fekete bors
- grill fűszer
Elkészítése:
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, grill fűszerrel megszórjuk. A szalonnát és a hagymát nagyobb kockákra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk. A pörcöt kiszedjük, és a visszamaradó zsiradékon átsütjük a hús szeleteket, majd félre tesszük. Visszatesszük a pörcöt a zsiradékba, rátesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál szűrőkanállal a húsra szedjük a ragut. Kockára vágott sült burgonya illik mellé köretnek. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

