Paradicsomos töltött káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg savanyú káposzta
- 40 dkg savanyított káposzta levél
- 60 dkg sertéslapocka darálva
- 2 dl rizs
- kisebb fej vöröshagyma lereszelve
- 3-4 gerezd fokhagyma reszelve
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- őrölt bors
- só
- pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 1-2 db paprika
- őrölt kömény
- 1-2 db babérlevél
- 7 dl házilag elrakott paradicsomlé vagy helyette paradicsompüré
A rántáshoz:
- 3-4 ek olaj
- 3 ek liszt
- piros paprika
Elkészítése:
A rizst fél készre főzzük. Az előfőzött rizst, a darált húst, a tojásokat, a hagymát, fokhagymát, borsot, sót,lisztet,piros paprikát összedolgozzuk,káposzta levélbe csomagoljuk. A savanyú káposztát átmossuk és egy lábosba egy réteget szórunk, rárakjuk a szármákat, befedjük egy réteg káposztával. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Legfelül káposzta legyen. Óvatosan felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje,a fűszereket is beletesszük és lassú tűzön megfőzzük. A főzés vége felé a paradicsomlevet is hozzáöntjük.
Ha kész vékony paprikás rántással berántjuk. Tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés:
Szoktam tenni bele jó kis füstölt kolbászt,de most nem volt itthon,de így is nagyon finom lett.
Tipp:
Szoktam tenni bele jó kis füstölt kolbászt,de most nem volt itthon,de így is nagyon finom lett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »