Paradicsomos töltött káposzta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg savanyú káposzta
- 40 dkg savanyított káposzta levél
- 60 dkg sertéslapocka darálva
- 2 dl rizs
- kisebb fej vöröshagyma lereszelve
- 3-4 gerezd fokhagyma reszelve
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- őrölt bors
- só
- pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 1-2 db paprika
- őrölt kömény
- 1-2 db babérlevél
- 7 dl házilag elrakott paradicsomlé vagy helyette paradicsompüré
A rántáshoz:
- 3-4 ek olaj
- 3 ek liszt
- piros paprika
Elkészítése:
A rizst fél készre főzzük. Az előfőzött rizst, a darált húst, a tojásokat, a hagymát, fokhagymát, borsot, sót,lisztet,piros paprikát összedolgozzuk,káposzta levélbe csomagoljuk. A savanyú káposztát átmossuk és egy lábosba egy réteget szórunk, rárakjuk a szármákat, befedjük egy réteg káposztával. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Legfelül káposzta legyen. Óvatosan felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje,a fűszereket is beletesszük és lassú tűzön megfőzzük. A főzés vége felé a paradicsomlevet is hozzáöntjük.
Ha kész vékony paprikás rántással berántjuk. Tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés:
Szoktam tenni bele jó kis füstölt kolbászt,de most nem volt itthon,de így is nagyon finom lett.
Tipp:
Szoktam tenni bele jó kis füstölt kolbászt,de most nem volt itthon,de így is nagyon finom lett.