Hozzávalók:
A rántáshoz:
Elkészítése:
A rizst fél készre főzzük. Az előfőzött rizst, a darált húst, a tojásokat, a hagymát, fokhagymát, borsot, sót,lisztet,piros paprikát összedolgozzuk,káposzta levélbe csomagoljuk. A savanyú káposztát átmossuk és egy lábosba egy réteget szórunk, rárakjuk a szármákat, befedjük egy réteg káposztával. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Legfelül káposzta legyen. Óvatosan felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje,a fűszereket is beletesszük és lassú tűzön megfőzzük. A főzés vége felé a paradicsomlevet is hozzáöntjük.
Ha kész vékony paprikás rántással berántjuk. Tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés:
Szoktam tenni bele jó kis füstölt kolbászt,de most nem volt itthon,de így is nagyon finom lett.
Szoktam tenni bele jó kis füstölt kolbászt,de most nem volt itthon,de így is nagyon finom lett.