Paradicsomos töltött káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg savanyított káposzta levél
  • 60 dkg sertéslapocka darálva
  • 2 dl rizs
  • kisebb fej vöröshagyma lereszelve
  • 3-4 gerezd fokhagyma reszelve
  • 3 egész tojás
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  •  1-2 db paprika
  • őrölt kömény
  • 1-2 db babérlevél
  • 7 dl házilag elrakott paradicsomlé vagy helyette paradicsompüré

A rántáshoz:

  • 3-4 ek olaj
  • 3 ek liszt
  • piros paprika

Elkészítése:
A rizst fél készre főzzük. Az előfőzött rizst, a darált húst, a tojásokat, a hagymát, fokhagymát, borsot, sót,lisztet,piros paprikát összedolgozzuk,káposzta levélbe csomagoljuk. A savanyú káposztát átmossuk és egy lábosba egy réteget szórunk, rárakjuk a szármákat, befedjük egy réteg káposztával. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Legfelül káposzta legyen. Óvatosan felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje,a fűszereket is beletesszük és lassú tűzön megfőzzük. A főzés vége felé a paradicsomlevet is hozzáöntjük.
Ha kész vékony paprikás rántással berántjuk. Tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés:
Szoktam tenni bele jó kis füstölt kolbászt,de most nem volt itthon,de így is nagyon finom lett.

Tipp:

Szoktam tenni bele jó kis füstölt kolbászt,de most nem volt itthon,de így is nagyon finom lett.