Paradicsomos- füstölt sajtos szűzérmék recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg szűzpecsenye
- 1 evőkanál mustár
- 2 fej lilahagyma
- 1 bagett
- 2 paradicsom
- 10 dkg füstölt sajt
- 4 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A húst hártyáitól megtisztítjuk, 2-3 cm vastag érméket vágunk belőle. Lapjában tenyerünkkel kicsit meglapítjuk. Sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.
Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, a hagymát világosra sütjük benne, majd kiszedjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a karikára vágott bagett mindkét oldalát.
Amikor kész a bagett is, a serpenyőbe öntjük a maradék olajat és a szűzérmét is elősütjük benne. A sütőt 180°-ra előmelegítjük. Tepsibe tesszük a bagetteket, ráültetjük a hússzeleteket, majd hagymát és paradicsomkarikákat teszünk rá.
Tetejét reszelt sajttal megszórjuk. A sütőben addig sütjük míg a sajt megpirul.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.