Paradicsomos- füstölt sajtos szűzérmék recept

Hozzávalók:
- 60 dkg szűzpecsenye
- 1 evőkanál mustár
- 2 fej lilahagyma
- 1 bagett
- 2 paradicsom
- 10 dkg füstölt sajt
- 4 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A húst hártyáitól megtisztítjuk, 2-3 cm vastag érméket vágunk belőle. Lapjában tenyerünkkel kicsit meglapítjuk. Sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.
Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, a hagymát világosra sütjük benne, majd kiszedjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a karikára vágott bagett mindkét oldalát.
Amikor kész a bagett is, a serpenyőbe öntjük a maradék olajat és a szűzérmét is elősütjük benne. A sütőt 180°-ra előmelegítjük. Tepsibe tesszük a bagetteket, ráültetjük a hússzeleteket, majd hagymát és paradicsomkarikákat teszünk rá.
Tetejét reszelt sajttal megszórjuk. A sütőben addig sütjük míg a sajt megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »