Paradicsomos- füstölt sajtos szűzérmék recept
Hozzávalók:
- 60 dkg szűzpecsenye
- 1 evőkanál mustár
- 2 fej lilahagyma
- 1 bagett
- 2 paradicsom
- 10 dkg füstölt sajt
- 4 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A húst hártyáitól megtisztítjuk, 2-3 cm vastag érméket vágunk belőle. Lapjában tenyerünkkel kicsit meglapítjuk. Sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.
Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, a hagymát világosra sütjük benne, majd kiszedjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a karikára vágott bagett mindkét oldalát.
Amikor kész a bagett is, a serpenyőbe öntjük a maradék olajat és a szűzérmét is elősütjük benne. A sütőt 180°-ra előmelegítjük. Tepsibe tesszük a bagetteket, ráültetjük a hússzeleteket, majd hagymát és paradicsomkarikákat teszünk rá.
Tetejét reszelt sajttal megszórjuk. A sütőben addig sütjük míg a sajt megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

