Pácolt sült tarja recept

Hozzávalók:
- 7 nagy szelet tarja
- 1 kk só
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy paradicsom
- 1 ek zsír
Páchoz:
- 1 dl olaj
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém
- 1 tk fűszerpaprika
- 0,5 kk őrölt bors
Elkészítése:
A hússzeleteket jól megmossuk, majd leitatjuk a felesleges vizet róluk. Mindkét oldalukat megsózzuk.
Az olajat elkeverjük a fokhagymakrémmel, borssal és fűszerpaprikával.
A paradicsomot felkarikázzuk, a vöröshagymát félbe vágjuk, majd felszeleteljük és zsírral kikent, nagyobb méretű tepsibe tesszük. A hússzeleteket megmártjuk az olajos pácban és ezeket is betesszük a tepsibe. Ha marad pác, öntsük rá a húsokra. A tepsit fedjük le alufóliával, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A tepsibe öntsünk kb. 1 dl vizet, majd addig süssük a húst, amíg meg nem puhul (kb. 1,5 óra).
A fóliát levéve, 180 fokra csökkentve a hőfokot süssük pirosra a húst. Időnként locsoljuk meg a szafttal, sőt forgassuk is meg a húsokat, így elkerülhetjük, hogy kiszáradjon.
Tipp:
A hentesnél kaptunk pár szép szelet tarját. Nem volt túl zsíros, épp csak kicsit, annyi pedig igenis kell, hogy ízletes és szaftos legyen. Egy roppant egyszerű pácot készítettem, plusz egy kis hagymát és paradicsomot is vágtam alá. Tényleg nincs vele sok munka, a dolog nagy részét elvégzi a sütő. Krumplipürével fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »