Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pácolt oldalas chilis-gyömbéres tésztával recept

Pácolt oldalas chilis-gyömbéres tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg oldalas
    • 1 csomag spagetti tészta
    • kisebb darab gyömbér
    • 1/4 fej fehér káposzta
    • 4 gerezd fokhagyma
    • thai édes-csípős chiliszósz
    • világos szójaszósz
    • napraforgó olaj
    • 1 mk őrölt kömény
    • 1 vöröshagyma
    • bors

    Elkészítése:

    Előző este az oldalast feldaraboljuk “egycsontos” darabokra, és bepácoljuk az alábbi páccal:

    Megtisztítunk, és lereszelünk 3 duci gerezd fokhagymát egy tálkába, ehhez adunk 1 evőkanál édes chiliszószt, 3 evőkanál napraforgó olajat, sót, borsot, őrölt köményt. Jól elkeverjük a pácot, és bekenjük vele a húsokat. Egy fej vöröshagymát is megtisztítunk, és vastagabb szeletekre vágva a hús mellé szórjuk, majd az egészet egy jól záródó edénybe téve másnapig a hűtőben pihentetjük, hogy jól átjárja a húsdarabokat a fűszer.

    Másnap wokba, vagy egy nagyobb serpenyőbe téve megpirítjuk az oldalasdarabokat a hagymával együtt, majd egy kevés vizet aláöntve pároljuk, sütjük, míg omlósan puha nem lesz.

    Ha a hús megsült, kivesszük a serpenyőből, és lefedve melegen tartjuk.

    A káposztát vékonyan felszeleteljük a hámozott gyömbérdarabbal együtt, majd beletesszük a wokba/serpenyőbe, amiben az oldalast készítettük. Hozzáadunk körülbelül 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál édes chiliszószt és egy gerezd fokhagymát vékonyan felszeletelve.

    Mikor a káposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a csomag spagettit és kevés vizet aláöntve, fedő alatt megfőzzük. Közben gyakran megkeverjük, és pótoljuk a vizet, ha szükséges.

    Addig kell így főzni, míg a káposzta is és a tészta is megfő, de mire ez bekövetkezik, addigra elfő alóla teljesen a felesleges folyadék.

    Miután elkészült a tészta, visszatesszük rá az oldalasdarabokat, és fedő alatt hagyjuk tálalásig.

    Tipp:

    Káposzta helyett készíthetjük káposztasalátából is.

    A sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz elég sós.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá