Pácolt oldalas chilis-gyömbéres tésztával recept
Hozzávalók:
- 80 dkg oldalas
- 1 csomag spagetti tészta
- kisebb darab gyömbér
- 1/4 fej fehér káposzta
- 4 gerezd fokhagyma
- thai édes-csípős chiliszósz
- világos szójaszósz
- napraforgó olaj
- 1 mk őrölt kömény
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
Elkészítése:
Előző este az oldalast feldaraboljuk “egycsontos” darabokra, és bepácoljuk az alábbi páccal:
Megtisztítunk, és lereszelünk 3 duci gerezd fokhagymát egy tálkába, ehhez adunk 1 evőkanál édes chiliszószt, 3 evőkanál napraforgó olajat, sót, borsot, őrölt köményt. Jól elkeverjük a pácot, és bekenjük vele a húsokat. Egy fej vöröshagymát is megtisztítunk, és vastagabb szeletekre vágva a hús mellé szórjuk, majd az egészet egy jól záródó edénybe téve másnapig a hűtőben pihentetjük, hogy jól átjárja a húsdarabokat a fűszer.
Másnap wokba, vagy egy nagyobb serpenyőbe téve megpirítjuk az oldalasdarabokat a hagymával együtt, majd egy kevés vizet aláöntve pároljuk, sütjük, míg omlósan puha nem lesz.
Ha a hús megsült, kivesszük a serpenyőből, és lefedve melegen tartjuk.
A káposztát vékonyan felszeleteljük a hámozott gyömbérdarabbal együtt, majd beletesszük a wokba/serpenyőbe, amiben az oldalast készítettük. Hozzáadunk körülbelül 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál édes chiliszószt és egy gerezd fokhagymát vékonyan felszeletelve.
Mikor a káposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a csomag spagettit és kevés vizet aláöntve, fedő alatt megfőzzük. Közben gyakran megkeverjük, és pótoljuk a vizet, ha szükséges.
Addig kell így főzni, míg a káposzta is és a tészta is megfő, de mire ez bekövetkezik, addigra elfő alóla teljesen a felesleges folyadék.
Miután elkészült a tészta, visszatesszük rá az oldalasdarabokat, és fedő alatt hagyjuk tálalásig.
Tipp:
Káposzta helyett készíthetjük káposztasalátából is.
A sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz elég sós.