Pácolt oldalas chilis-gyömbéres tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pácolt oldalas chilis-gyömbéres tésztával

Hozzávalók:

  • 80 dkg oldalas
  • 1 csomag spagetti tészta
  • kisebb darab gyömbér
  • 1/4 fej fehér káposzta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • thai édes-csípős chiliszósz
  • világos szójaszósz
  • napraforgó olaj
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 vöröshagyma
  • bors

Elkészítése:

Előző este az oldalast feldaraboljuk “egycsontos” darabokra, és bepácoljuk az alábbi páccal:

Megtisztítunk, és lereszelünk 3 duci gerezd fokhagymát egy tálkába, ehhez adunk 1 evőkanál édes chiliszószt, 3 evőkanál napraforgó olajat, sót, borsot, őrölt köményt. Jól elkeverjük a pácot, és bekenjük vele a húsokat. Egy fej vöröshagymát is megtisztítunk, és vastagabb szeletekre vágva a hús mellé szórjuk, majd az egészet egy jól záródó edénybe téve másnapig a hűtőben pihentetjük, hogy jól átjárja a húsdarabokat a fűszer.

Másnap wokba, vagy egy nagyobb serpenyőbe téve megpirítjuk az oldalasdarabokat a hagymával együtt, majd egy kevés vizet aláöntve pároljuk, sütjük, míg omlósan puha nem lesz.

Ha a hús megsült, kivesszük a serpenyőből, és lefedve melegen tartjuk.

A káposztát vékonyan felszeleteljük a hámozott gyömbérdarabbal együtt, majd beletesszük a wokba/serpenyőbe, amiben az oldalast készítettük. Hozzáadunk körülbelül 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál édes chiliszószt és egy gerezd fokhagymát vékonyan felszeletelve.

Mikor a káposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a csomag spagettit és kevés vizet aláöntve, fedő alatt megfőzzük. Közben gyakran megkeverjük, és pótoljuk a vizet, ha szükséges.

Addig kell így főzni, míg a káposzta is és a tészta is megfő, de mire ez bekövetkezik, addigra elfő alóla teljesen a felesleges folyadék.

Miután elkészült a tészta, visszatesszük rá az oldalasdarabokat, és fedő alatt hagyjuk tálalásig.

Tipp:

Káposzta helyett készíthetjük káposztasalátából is.

A sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz elég sós.