Pácolt hús recept
Hozzávalók:
- 10 nagyobb krumpli
- 0,5 kg sertéshús
- 4 ek olaj
- bazsalikom(ha lehet friss)
- 2 ek mustár
- 3-4 gerezd fokhagyma
- kisebb fej vöröshagyma
- bors
- 1 tk delikát
- 1 kk só
- tejföl
- sajt (de lehet sajtbundás alap is ha van)
Elkészítése:
Az olajat, a bazsalikomot, a mustárt, az apróra tört fokhagymát és vöröshagymát, ízlés szerint borsot, a ételízesítőt és a sót összekeverjük egy tálba. A húst vékony csíkokra vágjuk, beleforgatjuk a pácba és hűvös helyre tesszük.(finomabb,ha előző este készítjük el a pácolást) Meghámozzuk a krumplit, felszeleteljük. A felét tepsibe vagy jénaiba tesszük, sózzuk. Rárakjuk a pácolt húst, erre mehet a krumpli másik fele, sózzuk. Előmelegített sütőbe tesszük lefedve. Néha villával meg kell nézni mennyire puha, mikor már jónak látjuk mehet a tetejére a tejföllel elkevert sajt.(ha sajt helyett sajtbundás alapot használunk,akkor rögtön előtte kell összekeverni a tejföllel, mert különben nagyon megszívja magát. Én egy kis tejjel higítottam hogy könnyebben eloszlatható legyen a krumplin)
Visszatesszük és letakarás nélkül pirosra sütjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

