Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pácolt hús recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 10 nagyobb krumpli
    • 0,5 kg sertéshús
    • 4 ek olaj
    • bazsalikom(ha lehet friss)
    • 2 ek mustár
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • kisebb fej vöröshagyma
    • bors
    • 1 tk delikát
    • 1 kk só
    • tejföl
    • sajt (de lehet sajtbundás alap is ha van)

    Elkészítése:

    Az olajat, a bazsalikomot, a mustárt, az apróra tört fokhagymát és vöröshagymát, ízlés szerint borsot, a ételízesítőt és a sót összekeverjük egy tálba. A húst vékony csíkokra vágjuk, beleforgatjuk a pácba és hűvös helyre tesszük.(finomabb,ha előző este készítjük el a pácolást) Meghámozzuk a krumplit, felszeleteljük. A felét tepsibe vagy jénaiba tesszük, sózzuk. Rárakjuk a pácolt húst, erre mehet a krumpli másik fele, sózzuk. Előmelegített sütőbe tesszük lefedve. Néha villával meg kell nézni mennyire puha, mikor már jónak látjuk mehet a tetejére a tejföllel elkevert sajt.(ha sajt helyett sajtbundás alapot használunk,akkor rögtön előtte kell összekeverni a tejföllel, mert különben nagyon megszívja magát. Én egy kis tejjel higítottam hogy könnyebben eloszlatható legyen a krumplin)
    Visszatesszük és letakarás nélkül pirosra sütjük!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá