Pácolt hús recept
Hozzávalók:
- 10 nagyobb krumpli
- 0,5 kg sertéshús
- 4 ek olaj
- bazsalikom(ha lehet friss)
- 2 ek mustár
- 3-4 gerezd fokhagyma
- kisebb fej vöröshagyma
- bors
- 1 tk delikát
- 1 kk só
- tejföl
- sajt (de lehet sajtbundás alap is ha van)
Elkészítése:
Az olajat, a bazsalikomot, a mustárt, az apróra tört fokhagymát és vöröshagymát, ízlés szerint borsot, a ételízesítőt és a sót összekeverjük egy tálba. A húst vékony csíkokra vágjuk, beleforgatjuk a pácba és hűvös helyre tesszük.(finomabb,ha előző este készítjük el a pácolást) Meghámozzuk a krumplit, felszeleteljük. A felét tepsibe vagy jénaiba tesszük, sózzuk. Rárakjuk a pácolt húst, erre mehet a krumpli másik fele, sózzuk. Előmelegített sütőbe tesszük lefedve. Néha villával meg kell nézni mennyire puha, mikor már jónak látjuk mehet a tetejére a tejföllel elkevert sajt.(ha sajt helyett sajtbundás alapot használunk,akkor rögtön előtte kell összekeverni a tejföllel, mert különben nagyon megszívja magát. Én egy kis tejjel higítottam hogy könnyebben eloszlatható legyen a krumplin)
Visszatesszük és letakarás nélkül pirosra sütjük!