Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pácolt bőrös oldalas recept

Pácolt bőrös oldalas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg bőrös oldalas

    A páchoz:

    • 2 ek ketchup
    • 2 tk mustár
    • 1 ek Worcester szósz
    • 0,5 dl olaj
    • 6-8 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    Az oldalason a bőrt kockásra bevagdossuk.

    A pác hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük, majd alaposan beledörzsöljük a húsba. Zárható edényben, 1-2 éjszakára hűtőbe tesszük (nem tévedés, a pácba nem kerül só, csak pácolás után szabad sózni, mert így a hús szaftos marad, és nem szárad ki).

    Felhasználáskor a húst kivesszük a pácból és megsózzuk.

    Sütőzacskóba tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

    Ha nem lenne elég ropogós a teteje, a végén vágjuk fel a zacskót és úgy pirítsuk ropogósra a húst.

    Salátával és burgonyakörettel tálaljuk.

    Tipp:

    Pirospaprika krémet is lehet a pácba tenni, nagyon finom vele. Én az unokám miatt kihagytam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá