Pácolt bőrös oldalas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg bőrös oldalas
- só
A páchoz:
- 2 ek ketchup
- 2 tk mustár
- 1 ek Worcester szósz
- 0,5 dl olaj
- 6-8 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Az oldalason a bőrt kockásra bevagdossuk.
A pác hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük, majd alaposan beledörzsöljük a húsba. Zárható edényben, 1-2 éjszakára hűtőbe tesszük (nem tévedés, a pácba nem kerül só, csak pácolás után szabad sózni, mert így a hús szaftos marad, és nem szárad ki).
Felhasználáskor a húst kivesszük a pácból és megsózzuk.
Sütőzacskóba tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha nem lenne elég ropogós a teteje, a végén vágjuk fel a zacskót és úgy pirítsuk ropogósra a húst.
Salátával és burgonyakörettel tálaljuk.
Tipp:
Pirospaprika krémet is lehet a pácba tenni, nagyon finom vele. Én az unokám miatt kihagytam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »

