Pácolt bőrös oldalas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg bőrös oldalas
- só
A páchoz:
- 2 ek ketchup
- 2 tk mustár
- 1 ek Worcester szósz
- 0,5 dl olaj
- 6-8 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Az oldalason a bőrt kockásra bevagdossuk.
A pác hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük, majd alaposan beledörzsöljük a húsba. Zárható edényben, 1-2 éjszakára hűtőbe tesszük (nem tévedés, a pácba nem kerül só, csak pácolás után szabad sózni, mert így a hús szaftos marad, és nem szárad ki).
Felhasználáskor a húst kivesszük a pácból és megsózzuk.
Sütőzacskóba tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha nem lenne elég ropogós a teteje, a végén vágjuk fel a zacskót és úgy pirítsuk ropogósra a húst.
Salátával és burgonyakörettel tálaljuk.
Tipp:
Pirospaprika krémet is lehet a pácba tenni, nagyon finom vele. Én az unokám miatt kihagytam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »