Hozzávalók:
A páchoz:
Elkészítése:
Az oldalason a bőrt kockásra bevagdossuk.
A pác hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük, majd alaposan beledörzsöljük a húsba. Zárható edényben, 1-2 éjszakára hűtőbe tesszük (nem tévedés, a pácba nem kerül só, csak pácolás után szabad sózni, mert így a hús szaftos marad, és nem szárad ki).
Felhasználáskor a húst kivesszük a pácból és megsózzuk.
Sütőzacskóba tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha nem lenne elég ropogós a teteje, a végén vágjuk fel a zacskót és úgy pirítsuk ropogósra a húst.
Salátával és burgonyakörettel tálaljuk.
Pirospaprika krémet is lehet a pácba tenni, nagyon finom vele. Én az unokám miatt kihagytam.