Pácolt bőrös oldalas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg bőrös oldalas

A páchoz:

  • 2 ek ketchup
  • 2 tk mustár
  • 1 ek Worcester szósz
  • 0,5 dl olaj
  • 6-8 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

Az oldalason a bőrt kockásra bevagdossuk.

A pác hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük, majd alaposan beledörzsöljük a húsba. Zárható edényben, 1-2 éjszakára hűtőbe tesszük (nem tévedés, a pácba nem kerül só, csak pácolás után szabad sózni, mert így a hús szaftos marad, és nem szárad ki).

Felhasználáskor a húst kivesszük a pácból és megsózzuk.

Sütőzacskóba tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Ha nem lenne elég ropogós a teteje, a végén vágjuk fel a zacskót és úgy pirítsuk ropogósra a húst.

Salátával és burgonyakörettel tálaljuk.

Tipp:

Pirospaprika krémet is lehet a pácba tenni, nagyon finom vele. Én az unokám miatt kihagytam.