Óvári borda recept
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- 8 szelet sonka
- 20 dkg sajt
- 50 dkg gomba
- 1 hagyma
- só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A húst kb. fél cm vastagságúra felvágjuk. Nem kell kiklopfolni.
hagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, a fokhagymát belenyomjuk, majd a gombát rátesszük és kb 15-20 percig tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Ha kész kiszedjük az olajból. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk és az olajban elősütjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük a hússzeleteket, sonkát teszünk minden szelet húsra, majd a párolt gombát ráhalmozzuk.
A sajtot ráreszeljük vagy szeleteljük. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

