Óvári borda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 8 szelet sonka
  • 20 dkg sajt
  • 50 dkg gomba
  • 1 hagyma
  • só, bors
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A húst kb. fél cm vastagságúra felvágjuk. Nem kell kiklopfolni.

hagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, a fokhagymát belenyomjuk, majd a gombát rátesszük és kb 15-20 percig tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

Ha kész kiszedjük az olajból. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk és az olajban elősütjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük a hússzeleteket, sonkát teszünk minden szelet húsra, majd a párolt gombát ráhalmozzuk.

A sajtot ráreszeljük vagy szeleteljük. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük