Ragacsos sült oldalas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg húsos sertésoldalas
- 1 nagy fej és 4 gerezd fokhagyma
- 8 dl ketchup
- 8 ek méz
- 15 szem bors
- 1 csapott kk őrölt bors
- 1 kk őrölt oregánó
- 1 kk őrölt rozmaring
- só
- 2 ek Worchester-szósz
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval és szemes borssal ízesített vízben körülbelül 1 órán át főzzük.
A kechupot, az őrölt borsot, a mézet, 4 gerezd préselt fokhagymát, az oregánót, a rozmaringot és a Worchester-szószt egy tálban összekeverjük. A húsokat alaposan megkenjük a páclével és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A húsokat a páclével együtt enyhén kiolajozott tepsibe tesszük. Az első 20 percben lefedve, majd kb 20-30 percig fedő nélkül sütjük, amíg szép barna nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »