Ragacsos oldalas recept

Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg oldalas
- 2-4 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál méz vagy cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- kis darabka friss gyömbér
- só
- őrölt bors
Tálaláshoz:
- főtt rizs
- szezámmag
- chilipehely (elhagyható)
Elkészítése:
A hozzávalókat a hús kivételével lábasba mérjük. A megmosott, feldarabolt húst is az edénybe tesszük, megforgatjuk a szószban és felöntjük annyi vízzel, amennyi félig ellepi.
Felforraljuk, majd visszavesszük a lángot takarékra, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Akkor a fedőt eltávolítjuk, és nagy lángon beforraljuk az ételt.
Ettől ragacsos lesz a hús bevonata. Tányérra szedjük, megszórjuk szezámmaggal és chilivel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »