Ragacsos oldalas recept

Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg oldalas
- 2-4 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál méz vagy cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- kis darabka friss gyömbér
- só
- őrölt bors
Tálaláshoz:
- főtt rizs
- szezámmag
- chilipehely (elhagyható)
Elkészítése:
A hozzávalókat a hús kivételével lábasba mérjük. A megmosott, feldarabolt húst is az edénybe tesszük, megforgatjuk a szószban és felöntjük annyi vízzel, amennyi félig ellepi.
Felforraljuk, majd visszavesszük a lángot takarékra, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Akkor a fedőt eltávolítjuk, és nagy lángon beforraljuk az ételt.
Ettől ragacsos lesz a hús bevonata. Tányérra szedjük, megszórjuk szezámmaggal és chilivel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »