Natúr szelet paradicsomos gerslivel recept

Hozzávalók:
Natúr szelethez:
- 4 szelet karaj
- kukoricaliszt
- só
- őrölt fehér bors
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 dl fehérbor
Paradicsomos gerslihez:
- 20 dkg gersli (árpagyöngy)
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl sűrített paradicsom
- 2 dl főzőtejszín
- 5-6 dl víz
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- pici cukor
- olaj
Elkészítése:
A húst vékonyra kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk és megszórjuk őrölt borssal. Kicsit állni hagyni, hogy az ízek átjárják.
Egy teflon serpenyőbe beleöntjük az olajat, majd felhevítjük. Ezután beletesszük az előzőleg kukoricalisztbe forgatott hússzeleteket.
Lassan, a hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük. Ezután felöntjük a borral, majd fedővel lefedjük úgy, hogy egy kis rés maradjon és addig pároljuk, míg a bor teljesen elpárolog és zsírjára sül.
A hagymát apróra felvágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a gerslit és a vékonyra felvágott fokhagymát. Pár percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük a víz felével. Ízlés szerint sózzuk és megszórjuk őrölt borssal. Főzés közben a vizet fokozatosan pótoljuk és félpuhára főzzük a gerslit.
Amikor már félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét, ízlés szerint cukrot (hogy a paradicsom savasságát elvegye) és tovább főzzük (közben ha szükséges még apránként vizet öntünk hozzá).
A főzés befejezése előtt belekeverjük a tejszínt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd többször megkeverve, ízlés szerinti sűrűségűre főzzük.
Tálaláskor a szép pirosra sült hússzeleteket a paradicsomos gerslivel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »