Natúr szelet paradicsomos gerslivel recept

Hozzávalók:
Natúr szelethez:
- 4 szelet karaj
- kukoricaliszt
- só
- őrölt fehér bors
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 dl fehérbor
Paradicsomos gerslihez:
- 20 dkg gersli (árpagyöngy)
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl sűrített paradicsom
- 2 dl főzőtejszín
- 5-6 dl víz
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- pici cukor
- olaj
Elkészítése:
A húst vékonyra kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk és megszórjuk őrölt borssal. Kicsit állni hagyni, hogy az ízek átjárják.
Egy teflon serpenyőbe beleöntjük az olajat, majd felhevítjük. Ezután beletesszük az előzőleg kukoricalisztbe forgatott hússzeleteket.
Lassan, a hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük. Ezután felöntjük a borral, majd fedővel lefedjük úgy, hogy egy kis rés maradjon és addig pároljuk, míg a bor teljesen elpárolog és zsírjára sül.
A hagymát apróra felvágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a gerslit és a vékonyra felvágott fokhagymát. Pár percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük a víz felével. Ízlés szerint sózzuk és megszórjuk őrölt borssal. Főzés közben a vizet fokozatosan pótoljuk és félpuhára főzzük a gerslit.
Amikor már félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét, ízlés szerint cukrot (hogy a paradicsom savasságát elvegye) és tovább főzzük (közben ha szükséges még apránként vizet öntünk hozzá).
A főzés befejezése előtt belekeverjük a tejszínt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd többször megkeverve, ízlés szerinti sűrűségűre főzzük.
Tálaláskor a szép pirosra sült hússzeleteket a paradicsomos gerslivel kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »