Narancsos sertés recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
- egy narancs leve és reszelt héja
- só
- fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
- lestyán
- 1,5 dl olaj
Elkészítése:
A húst leöblítjük, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, az összenyomott fokhagymával bedörzsöljük, majd öntünk rá annyi olajat, hogy ellepje. Ezután betesszük a hűtőbe és állni hagyjuk.
A narancs levét kifacsarjuk, egy csipetnyi szerecsendióval és fahéjjal ízesítjük. A hűtőből kivéve a húst kizsírozott jénaiba tesszük, megszórjuk a lestyánnal, majd a narancs levével, illetve reszelt héjával leöntve, alufóliával lefedve puhára pároljuk közepes hőfokon.
Épp csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy ujjnyira ellepje a húst.
Jó étvágyat! :)
Tipp:
Petrezselymes burgonyával köretként nagyon finom.
Mielőtt kivenném a sütőből, még szórók rá néhány szelet narancsot, mert nagyon dekoratív így és étvágygerjesztő, főleg, ha párolt sárgarépával párosítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »