Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos sertés recept

Narancsos sertés
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
    • egy narancs leve és reszelt héja
    • fekete bors
    • 2 gerezd fokhagyma
    • lestyán
    • 1,5 dl olaj

    Elkészítése:

    A húst leöblítjük, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, az összenyomott fokhagymával bedörzsöljük, majd öntünk rá annyi olajat, hogy ellepje. Ezután betesszük a hűtőbe és állni hagyjuk.

    A narancs levét kifacsarjuk, egy csipetnyi szerecsendióval és fahéjjal ízesítjük. A hűtőből kivéve a húst kizsírozott jénaiba tesszük, megszórjuk a lestyánnal, majd a narancs levével, illetve reszelt héjával leöntve, alufóliával lefedve puhára pároljuk közepes hőfokon.

    Épp csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy ujjnyira ellepje a húst.

    Jó étvágyat! :)

    Tipp:

    Petrezselymes burgonyával köretként nagyon finom.
    Mielőtt kivenném a sütőből, még szórók rá néhány szelet narancsot, mert nagyon dekoratív így és étvágygerjesztő, főleg, ha párolt sárgarépával párosítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá