Narancsos sertés recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
- egy narancs leve és reszelt héja
- só
- fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
- lestyán
- 1,5 dl olaj
Elkészítése:
A húst leöblítjük, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, az összenyomott fokhagymával bedörzsöljük, majd öntünk rá annyi olajat, hogy ellepje. Ezután betesszük a hűtőbe és állni hagyjuk.
A narancs levét kifacsarjuk, egy csipetnyi szerecsendióval és fahéjjal ízesítjük. A hűtőből kivéve a húst kizsírozott jénaiba tesszük, megszórjuk a lestyánnal, majd a narancs levével, illetve reszelt héjával leöntve, alufóliával lefedve puhára pároljuk közepes hőfokon.
Épp csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy ujjnyira ellepje a húst.
Jó étvágyat! :)
Tipp:
Petrezselymes burgonyával köretként nagyon finom.
Mielőtt kivenném a sütőből, még szórók rá néhány szelet narancsot, mert nagyon dekoratív így és étvágygerjesztő, főleg, ha párolt sárgarépával párosítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »