Narancsos sertés

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Narancsos sertés

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • egy narancs leve és reszelt héja
  • fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • lestyán
  • 1,5 dl olaj

Elkészítése:

A húst leöblítjük, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, az összenyomott fokhagymával bedörzsöljük, majd öntünk rá annyi olajat, hogy ellepje. Ezután betesszük a hűtőbe és állni hagyjuk.

A narancs levét kifacsarjuk, egy csipetnyi szerecsendióval és fahéjjal ízesítjük. A hűtőből kivéve a húst kizsírozott jénaiba tesszük, megszórjuk a lestyánnal, majd a narancs levével, illetve reszelt héjával leöntve, alufóliával lefedve puhára pároljuk közepes hőfokon.

Épp csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy ujjnyira ellepje a húst.

Jó étvágyat! :)

Tipp:

Petrezselymes burgonyával köretként nagyon finom.
Mielőtt kivenném a sütőből, még szórók rá néhány szelet narancsot, mert nagyon dekoratív így és étvágygerjesztő, főleg, ha párolt sárgarépával párosítjuk.