Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos oldalas recept

Narancsos oldalas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg oldalas (húsos)
    • 250 ml szójaszósz
    • 9 gerezd fokhagyma
    • 5 tk római kömény
    • 3 tk chilipehely (szárított paprika)
    • 3 ek olaj
    • 6 darab újhagyma (vöröshagyma apróra vágva)
    • 3 dl narancslé
    • 3 ek méz
    • 1 reszelt narancshéj (elhagyható)
    • 1 reszelt citromhéj (elhagyható)
    • 1 reszelt lime héj (elhagyható)

    Elkészítése:

    Az oldalast felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd a szójaszósz felével (kb. 1,3 dl), 3 gerezd apróra vágott fokhagymával, 2 ek római köménnyel és 1 tk chilivel felforraljuk. Ezután fedő alatt 2 órán át gyöngyöztetjük, míg a hús meg nem puhul. Az étolajat közepes lángon felforrósítjuk, a maradék római köményt és chilipelyhet fél percig pirítjuk benne, majd amikor illatozni kezdenek, hozzáadjuk a maradék apróra vágott fokhagymát és az újhagyma fehér részét (vagy az apróra vágott vöröshagymát), és 2-3 percig pároljuk.

    Ezután felöntjük a maradék szójaszósszal és a narancslével, hozzáadjuk a mézet, és 10-15 perc alatt sziruposra főzzük. Közben a sütőt grillfokozatra állítjuk, és előmelegítjük 200 °C-ra. A lecsepegtetett húst egy alufóliával kibélelt sütőedénybe tesszük, a tetejét bevagdossuk, majd alaposan átkenjük a narancsszósszal, majd 3-4 percig sütjük, míg a szósz bugyogni nem kezd.

    A sütőből kivéve a húst egy tányérra helyezzük, meglocsoljuk a maradék szósszal. Tálalás előtt megszórjuk az újhagyma apróra vágott zöld részével és a reszelt citrushéjakkal.

    Tipp:

    Oldalas kicsit másképp…

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá