Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nagyi kocsonyája recept

Nagyi kocsonyája
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
480 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 füstölt sertés hátsó csülök
    • 5 fej fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 erős zöldpaprika
    • egész fekete bors, őrölt bors, őrölt csemege paprika
    • víz

    Elkészítése:

    Az elkészítés előtti napon a füstölt csülköt hideg vízbe áztatjuk, legalább 2 órán keresztül, majd meleg vízben áztatjuk szintén 2 órán keresztül. Ezt követően a csülköt megkapargatjuk, átmossuk, és másnap reggelig (ez elkészítésig) hideg vízben áztatjuk.

    Egy 10 literes fazékba beletesszük a csülköt, majd teljesen felöntjük hideg vízzel. Beletesszük az egész borsot, a vöröshagymát, a fokhagymát és az erős paprikát, majd addig főzzük, amíg a csülökből a csont ki nem esik.
    Amikor a hús megfőtt, akkor a zsírt leszedjük a tetejéről, a húst kiszedjük , a levet pedig leszűrjük. Egy kevés levet egy kis edénybe teszünk, amihez egy kevés őrölt csemege paprikát, és őrölt fekete borsot teszünk.

    A húst tányérokba tesszük, majd a levet merőkanállal rászedjük, tetejére pedig rákanalazzunk egy kevés pirospaprikával kevert levet. Amikor a tálalás befejeződött, dermedésig hideg helyre tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá