Nagyi kocsonyája recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 füstölt sertés hátsó csülök
- 5 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 erős zöldpaprika
- egész fekete bors, őrölt bors, őrölt csemege paprika
- víz
Elkészítése:
Az elkészítés előtti napon a füstölt csülköt hideg vízbe áztatjuk, legalább 2 órán keresztül, majd meleg vízben áztatjuk szintén 2 órán keresztül. Ezt követően a csülköt megkapargatjuk, átmossuk, és másnap reggelig (ez elkészítésig) hideg vízben áztatjuk.
Egy 10 literes fazékba beletesszük a csülköt, majd teljesen felöntjük hideg vízzel. Beletesszük az egész borsot, a vöröshagymát, a fokhagymát és az erős paprikát, majd addig főzzük, amíg a csülökből a csont ki nem esik.
Amikor a hús megfőtt, akkor a zsírt leszedjük a tetejéről, a húst kiszedjük , a levet pedig leszűrjük. Egy kevés levet egy kis edénybe teszünk, amihez egy kevés őrölt csemege paprikát, és őrölt fekete borsot teszünk.
A húst tányérokba tesszük, majd a levet merőkanállal rászedjük, tetejére pedig rákanalazzunk egy kevés pirospaprikával kevert levet. Amikor a tálalás befejeződött, dermedésig hideg helyre tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »