Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros rántott sertésborda majonézes krumplival recept

Mustáros rántott sertésborda majonézes krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet karaj csont nélkül
    • 1 db chili paprika
    • 2-3 evőkanál mustár
    • só ízlés szerint
    • csipet őrölt bors

    A panírozáshoz:

    • 15 dkg finomliszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    A körethez:

    • 1 kg burgonya
    • 3 dl majonéz
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek mustár
    • porcukor
    • citromlé
    • őrölt fehér bors
    • 1 csomag újhagyma

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és kockákra vagy karikákra vágjuk, hagyjuk hűlni. A hagymát vékonyan felkarikázzuk.

    A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehér borssal. Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a hagymát majd a hűtőbe tesszük egy órára.

    A chili paprikát apróra vágjuk, elkeverjük a mustárral. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket vékonyan megkenjük a chilis mustárral és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is megtehetjük, úgy a hús még finomabb lesz.

    A húst a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük.

    Köretnek majonézes burgonyát készítettem mellé.

    Csirke, vagy pulykamellből is elkészíthető.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá