Mustáros csülök recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes kicsontozott csülök
- 2-3 ek dijoni mustár
- nagy szemű só
- 1 csomag újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- kevés zsiradék
- víz
Elkészítése:
A csülköt jól átmosom, megszárítom, majd nagy szemű sóval jól bedörzsölöm. Megtisztítom a hagymákat, répát.
Egy tepsit kizsírozok belehelyezem a zöldségeket (a répát és a hagymákat is nagyobb darabokban hagyom, de akár egyben is hagyhatjuk). Erre a zöldségágyra teszem a csülköt. Jöhet a mustár, amivel minden oldalán szépen bekenem. Adhatunk hozzá egy kevés vizet is.
Előmelegített sütőben sütöm, először magas hőfokon, majd 15 perc után közepes lángra visszaveszem. A csülöknek nagyjából 1,5 óra kell. Mindenképpen lefedve süssük. Utolsó 10 percben levehetjük róla a fóliát és további néhány percig a tetejét piríthatjuk.
Köretként a fiúk rizst kértek, mi lányok pedig retek-uborka salátát ettünk.
Ha szeretnénk a húst egy kicsit megbolondítani, tökmagolajhoz adjunk némi juharszirupot, mustárt, sót, borsot és ezzel az öntettel locsoljuk meg a húst. Fantasztikus ízorgia, amit elérünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »