Mustáros csülök recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 közepes kicsontozott csülök
- 2-3 ek dijoni mustár
- nagy szemű só
- 1 csomag újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- kevés zsiradék
- víz
Elkészítése:
A csülköt jól átmosom, megszárítom, majd nagy szemű sóval jól bedörzsölöm. Megtisztítom a hagymákat, répát.
Egy tepsit kizsírozok belehelyezem a zöldségeket (a répát és a hagymákat is nagyobb darabokban hagyom, de akár egyben is hagyhatjuk). Erre a zöldségágyra teszem a csülköt. Jöhet a mustár, amivel minden oldalán szépen bekenem. Adhatunk hozzá egy kevés vizet is.
Előmelegített sütőben sütöm, először magas hőfokon, majd 15 perc után közepes lángra visszaveszem. A csülöknek nagyjából 1,5 óra kell. Mindenképpen lefedve süssük. Utolsó 10 percben levehetjük róla a fóliát és további néhány percig a tetejét piríthatjuk.
Köretként a fiúk rizst kértek, mi lányok pedig retek-uborka salátát ettünk.
Ha szeretnénk a húst egy kicsit megbolondítani, tökmagolajhoz adjunk némi juharszirupot, mustárt, sót, borsot és ezzel az öntettel locsoljuk meg a húst. Fantasztikus ízorgia, amit elérünk.