Mustáros csülök

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 közepes kicsontozott csülök
  • 2-3 ek dijoni mustár
  • nagy szemű só
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • kevés zsiradék
  • víz

Elkészítése:

A csülköt jól átmosom, megszárítom, majd nagy szemű sóval jól bedörzsölöm. Megtisztítom a hagymákat, répát.

Egy tepsit kizsírozok belehelyezem a zöldségeket (a répát és a hagymákat is nagyobb darabokban hagyom, de akár egyben is hagyhatjuk). Erre a zöldségágyra teszem a csülköt. Jöhet a mustár, amivel minden oldalán szépen bekenem. Adhatunk hozzá egy kevés vizet is.

Előmelegített sütőben sütöm, először magas hőfokon, majd 15 perc után közepes lángra visszaveszem. A csülöknek nagyjából 1,5 óra kell. Mindenképpen lefedve süssük. Utolsó 10 percben levehetjük róla a fóliát és további néhány percig a tetejét piríthatjuk.

Köretként a fiúk rizst kértek, mi lányok pedig retek-uborka salátát ettünk.

Ha szeretnénk a húst egy kicsit megbolondítani, tökmagolajhoz adjunk némi juharszirupot, mustárt, sót, borsot és ezzel az öntettel locsoljuk meg a húst. Fantasztikus ízorgia, amit elérünk.