Medvehagymás, cukkinis, sajtos karajszelet recept
Hozzávalók:
- 500 g karaj
- 10 dkg margarin
- 30 dkg trappista sajt
- fehér bors
- 6 szál medvehagyma
- 1 cukkini
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A karajt vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a margarint, erre rárakjuk a karajszeleteket, megsózzuk és megszórjuk a fehér borssal. Mindkét oldalát fehéredésig sütjük, ezután hozzáadjuk kisebb darabokra vágott medvehagymát és a karikára vágott cukkinit. Sütjük még egy picit, amíg pirosodik a hús és megfonnyad a medvehagyma, valamint a cukkini. Még forrón a serpenyőben ráreszeljük a trappista sajtot és hagyjuk ráolvadni.
Köretnek rizst tálalunk hozzá. Jó étvágyat!
Tipp:
Ha nincs időd főzni és gyorsan elkészíthető ebédet szeretnél összedobni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

