Malacsült recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg bőrös malachús egyben
- 1 ek mangalica zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerzed fokhagyma
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A húst alaposan sózom, borsozom (vigyázva, hogy a bőrre ne kerüljön só, mert úgy lesz finom ropogós), majd egy jénai tálba teszem a mangalica zsír kíséretében.
A vöröshagymát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, a fokhagymát szintén meghámozom, szeletekre vágom és mindkettőt beteszem a hús mellé, lefedem alufóliával és 170 fokra előmelegített sütőben 2 óra alatt készre sütöm. Fontos, hogy nem sütöm magasabb fokozaton, hogy ne száradjon ki.
A két óra leteltével eltávolítom a fóliát és visszateszen a sütőbe további 10 percre, hogy megpiruljon a bőre.
Hagymás törtkrumplival vagy krumplipürével és savanyúsággal tálalom!
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.