Malacsült recept
Hozzávalók:
- 1 kg bőrös malachús egyben
- 1 ek mangalica zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerzed fokhagyma
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A húst alaposan sózom, borsozom (vigyázva, hogy a bőrre ne kerüljön só, mert úgy lesz finom ropogós), majd egy jénai tálba teszem a mangalica zsír kíséretében.
A vöröshagymát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, a fokhagymát szintén meghámozom, szeletekre vágom és mindkettőt beteszem a hús mellé, lefedem alufóliával és 170 fokra előmelegített sütőben 2 óra alatt készre sütöm. Fontos, hogy nem sütöm magasabb fokozaton, hogy ne száradjon ki.
A két óra leteltével eltávolítom a fóliát és visszateszen a sütőbe további 10 percre, hogy megpiruljon a bőre.
Hagymás törtkrumplival vagy krumplipürével és savanyúsággal tálalom!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

