Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Malacsült recept

Malacsült
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg bőrös malachús egyben
    • 1 ek mangalica zsír
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 gerzed fokhagyma
    • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A húst alaposan sózom, borsozom (vigyázva, hogy a bőrre ne kerüljön só, mert úgy lesz finom ropogós), majd egy jénai tálba teszem a mangalica zsír kíséretében.

    A vöröshagymát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, a fokhagymát szintén meghámozom, szeletekre vágom és mindkettőt beteszem a hús mellé, lefedem alufóliával és 170 fokra előmelegített sütőben 2 óra alatt készre sütöm. Fontos, hogy nem sütöm magasabb fokozaton, hogy ne száradjon ki.

    A két óra leteltével eltávolítom a fóliát és visszateszen a sütőbe további 10 percre, hogy megpiruljon a bőre.

    Hagymás törtkrumplival vagy krumplipürével és savanyúsággal tálalom!

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá