Malacsült recept

Hozzávalók:
- 1 kg bőrös malachús egyben
- 1 ek mangalica zsír
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerzed fokhagyma
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A húst alaposan sózom, borsozom (vigyázva, hogy a bőrre ne kerüljön só, mert úgy lesz finom ropogós), majd egy jénai tálba teszem a mangalica zsír kíséretében.
A vöröshagymát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, a fokhagymát szintén meghámozom, szeletekre vágom és mindkettőt beteszem a hús mellé, lefedem alufóliával és 170 fokra előmelegített sütőben 2 óra alatt készre sütöm. Fontos, hogy nem sütöm magasabb fokozaton, hogy ne száradjon ki.
A két óra leteltével eltávolítom a fóliát és visszateszen a sütőbe további 10 percre, hogy megpiruljon a bőre.
Hagymás törtkrumplival vagy krumplipürével és savanyúsággal tálalom!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »