Malacsült

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg bőrös malachús egyben
  • 1 ek mangalica zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerzed fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A húst alaposan sózom, borsozom (vigyázva, hogy a bőrre ne kerüljön só, mert úgy lesz finom ropogós), majd egy jénai tálba teszem a mangalica zsír kíséretében.

A vöröshagymát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, a fokhagymát szintén meghámozom, szeletekre vágom és mindkettőt beteszem a hús mellé, lefedem alufóliával és 170 fokra előmelegített sütőben 2 óra alatt készre sütöm. Fontos, hogy nem sütöm magasabb fokozaton, hogy ne száradjon ki.

A két óra leteltével eltávolítom a fóliát és visszateszen a sütőbe további 10 percre, hogy megpiruljon a bőre.

Hagymás törtkrumplival vagy krumplipürével és savanyúsággal tálalom!

Jó étvágyat!