Magyaros sülthús recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertés comb
- 1/2 kg krumpli
- hagyma tetszés szerint
- só
- bors
- pirospaprika
- bazsalikom
- fokhagyma
- erőspista
- piros arany
- zsír
Elkészítése:
Az húst szeletekre vágjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük. Jól meg sózzuk, borsot és pirospaprikát szórunk rá, majd megforgatjuk. Ezek után rátesszük a nyers karikákra vágott krumplit, majd ízlés szerint a hagymát. (Vörös és lila hagymát is lehet használni 4-4 db-ot). Ha ezzel megvagyunk leheletnyi erős pistába teszünk 1 gerezd fokhagymát, jól összekeverjük és szét kenjük a hagymán. Ezután megszórjuk bazsalikommal és bőven teszünk rá zsírt, hogy a krumpli is szépem megfőljön.
Sütés előtt alufóliát teszünk rá amit közben , mikor már pirul a hagyma akár le is lehet venni róla.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

