Magyaros sertés szűzérme bacon szalonnába göngyölve recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg sertés szűzérme
- 250 g szeletelt bacon szalonna
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db paprika
- 3 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk Erős Pista
Elkészítése:
Szűzérmét ritkán veszek, mert elég borsos ára van, de sikerült hozzájutnom 50%-os akcióban egy multinál. De helyettesíthető más hússal is!
A húsokat felszeleteljük megfűszerezzük betekerjük a baconbe és elősütjük kevés olajon. Majd kiszedjük a húsokat és ugyanabba az olajba füstölt szalonnát teszünk, lepirítjuk és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és beletesszük a kockára vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Megsózzuk, borsozzuk és egy picit fokhagymát nyomunk rá, a végén egy kis kanál erőspistát.
Amikor megfonnyadtak visszarakjuk a húsokat és egy picikét még együtt pároljuk. Közben megpucoljuk a burgonyát és kockára vágjuk, majd kisütjük. Végül tálaljuk. Isteni finom! Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »