Magyaros karaj párizsi bundában burgonyás rétessel recept
Hozzávalók:
Magyaros karajhoz:
- 6 szelet karaj
- 1 tejszínes tömlős krémsajt
- 100 g paprikás snack kolbász
- 1 fej lilahagyma
- tojás
- liszt
Burgonyáy réteshez:
- 60 dkg burgonya
- 1 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kk só
- fél kk bors
- pici fej vöröshagyma
- 3 réteslap
- kenéshez tejföl+olaj
Elkészítése:
A karaj szeleteket kiklopfoljuk. A kolbászt ledaráljuk, majd hozzákeverjük a krémsajtot és a felaprított lilahagymát. Ebből a töltelékből minden szeletre teszünk, majd feltekerjük. Először lisztbe, majd tojásba és újból lisztbe mártjuk. Forró olajban kisütjük.
A burgonyát egészben, hámozva párolóedényben megpároljuk, akinek nincs párolója, akkor héjastul egészben megfőzzük. Ezután lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, sót, borsot és az aprított hagymát. Jól kikeverjük.
3 réteslapot egymásra teszünk. Megkenjük egy kis tejfölben elkevert olajjal. Ráhalmozzuk a burgonyás masszát a réteslap szélétől pár centivel beljebb, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Megkenjük szintén a tejföl-olaj keverékkel a tetejét. 180°C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.