Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros karaj párizsi bundában burgonyás rétessel recept

Magyaros karaj párizsi bundában burgonyás rétessel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Magyaros karajhoz:

    • 6 szelet karaj
    • 1 tejszínes tömlős krémsajt
    • 100 g paprikás snack kolbász
    • 1 fej lilahagyma
    • tojás
    • liszt

    Burgonyáy réteshez:

    • 60 dkg burgonya
    • 1 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 kk só
    • fél kk bors
    • pici fej vöröshagyma
    • 3 réteslap
    • kenéshez tejföl+olaj

    Elkészítése:

    A karaj szeleteket kiklopfoljuk. A kolbászt ledaráljuk, majd hozzákeverjük a krémsajtot és a felaprított lilahagymát. Ebből a töltelékből minden szeletre teszünk, majd feltekerjük. Először lisztbe, majd tojásba és újból lisztbe mártjuk. Forró olajban kisütjük.

    A burgonyát egészben, hámozva párolóedényben megpároljuk, akinek nincs párolója, akkor héjastul egészben megfőzzük. Ezután lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, sót, borsot és az aprított hagymát. Jól kikeverjük.

    3 réteslapot egymásra teszünk. Megkenjük egy kis tejfölben elkevert olajjal. Ráhalmozzuk a burgonyás masszát a réteslap szélétől pár centivel beljebb, majd feltekerjük.

    Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Megkenjük szintén a tejföl-olaj keverékkel a tetejét. 180°C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá