Magyaros karaj párizsi bundában burgonyás rétessel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Magyaros karaj párizsi bundában burgonyás rétessel

Hozzávalók:
Magyaros karajhoz:

  • 6 szelet karaj
  • 1 tejszínes tömlős krémsajt
  • 100 g paprikás snack kolbász
  • 1 fej lilahagyma
  • tojás
  • liszt

Burgonyáy réteshez:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 2 kk só
  • fél kk bors
  • pici fej vöröshagyma
  • 3 réteslap
  • kenéshez tejföl+olaj

Elkészítése:

A karaj szeleteket kiklopfoljuk. A kolbászt ledaráljuk, majd hozzákeverjük a krémsajtot és a felaprított lilahagymát. Ebből a töltelékből minden szeletre teszünk, majd feltekerjük. Először lisztbe, majd tojásba és újból lisztbe mártjuk. Forró olajban kisütjük.

A burgonyát egészben, hámozva párolóedényben megpároljuk, akinek nincs párolója, akkor héjastul egészben megfőzzük. Ezután lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, sót, borsot és az aprított hagymát. Jól kikeverjük.

3 réteslapot egymásra teszünk. Megkenjük egy kis tejfölben elkevert olajjal. Ráhalmozzuk a burgonyás masszát a réteslap szélétől pár centivel beljebb, majd feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Megkenjük szintén a tejföl-olaj keverékkel a tetejét. 180°C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.