Lyoni sertésszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg sertéscomb
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 0,5 l tej
- 5-6 fej vöröshagyma
- 3-4 ek mustár
- őrölt fekete bors
- só
- étolaj
- liszt
Elkészítése:
A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a tejbe keverjük.
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, ráöntjük a fokhagymás tejet, és egy napra a hűtőbe tesszük.
Másnap a hússzeleteket papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral, és egymásra téve egy órára visszatesszük a hűtőbe.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, és karikákra szedjük. A húst serpenyőben szép pirosra sütjük, a visszamaradt zsiradékban 1-2 kanál mustárt pirítunk, egy kevés vizet öntünk rá, és a húst visszatéve puhára pároljuk. A hagymakarikákat belisztezzük, és bő forró olajba kisütjük.
Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba, mert akkor gyorsabban sül, nem ázik el, és így marad ropogós.
Szűrőbe, vagy papírtörlőre szedjük, és a hússal tálaljuk. Sült burgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A lyoni sertésszelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »