Lucskos káposzta recept
Ők is elkészítették

Tulajdonképpen nevezhetjük a székelykáposzta rokonának is ezt a jó kis magyaros fogást.
Eredetileg rizs nélkül készül de most csempésztem bele azt is, hogy sűrűbb legyen.
Személy szerint nagyon szeretem és kifejezetten jól is sikerült, amit férjem majdnem minden falatnál ki is jelentett! :D
Friss kenyérrel az igazi! ;)
Hozzávalók:
- 1 kg füstölt vagy nyers oldalas, bár előbbit inkább ajánlom, hiszen a füstös íz koronázza meg
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 közepes fej hagyma
- 1 paradicsom
- 1 fehér paprika
- pirospaprika
- bors
- só (mivel elég sós volt a füstölt oldalasom egyáltalán nem kellett só az ételbe)
- 1 kk őrölt kömény
- 2 babérlevél
- olaj
- víz
- 1 csésze (2 dl) rizs
Elkészítése:
Az oldalast a csontok mellett felvágjuk. Megmossuk alaposan több vízben, ha füstölt, akkor kicsit áztathatjuk is meleg vízben, hogy az esetlegesen kicsapódott só eltávozzon.
A hagymákat felkockázzuk és az olajon megpirítjuk, vagyis leegyszerűsítve, készítünk egy pörkölt alapot, amihez még jön
a pirospaprika. Beletesszük az oldalast, a paradicsomot és a paprikát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezzük.
Mikor már majdnem puha, beletesszük a jól átmosott savanyú káposztát és ha már az is majdnem kész a rizst is
belekeverjük.
A rizs elszívhatja a szaftot, így az szükség esetén pótolható, valamint figyeljük nehogy leégjen. Mikor kész, melegen tálaljuk, tejföllel vagy sűrített paradicsommal kínáljuk!
Jó étvágyat! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »