Lucskos káposzta

Hozzávalók

Tulajdonképpen nevezhetjük a székelykáposzta rokonának is ezt a jó kis magyaros fogást.
Eredetileg rizs nélkül készül de most csempésztem bele azt is, hogy sűrűbb legyen.
Személy szerint nagyon szeretem és kifejezetten jól is sikerült, amit férjem majdnem minden falatnál ki is jelentett! :D
Friss kenyérrel az igazi! ;)

Hozzávalók:

  • 1 kg füstölt vagy nyers oldalas, bár előbbit inkább ajánlom, hiszen a füstös íz koronázza meg
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 fehér paprika
  • pirospaprika
  • bors
  • só (mivel elég sós volt a füstölt oldalasom egyáltalán nem kellett só az ételbe)
  • 1 kk őrölt kömény
  • 2 babérlevél
  • olaj
  • víz
  • 1 csésze (2 dl) rizs