Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós szelet recept

Lecsós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet karaj
    • bors
    • kevés liszt
    • kevés étolaj
    • 1 üveg lecsó (vagy 4-5 paprika és 3 paradicsom)
    • 1 nagyobb vöröshagyma

    Elkészítése: A

    karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk. Kevés étolajon hirtelen megsütjük. Kiszedjük egy edénybe, annyi forró vízzel felöntjük, amennyi épp ellepi, és főzzük tovább.

    Abban a zsírban, amiben a húst sütöttük, megdinsztelünk egy hagymát, ráöntjük az üveg lecsót (vagy rátesszük az apróra vágott paradicsomot és paprikát), amit ha úgy szeretünk, összemixelhetünk.

    Amikor a zöldségek, vagy a kész lecsó már félig megpuhult, akkor összeöntjük a megpuhult hússal, és egyet forralunk rajta. Ízesitjük.

    Mindenféle körettel finom. Tálalhatjuk krumplival, tésztával, tarhonyával, knédlivel vagy rizzsel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá