Lecsós szelet recept
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- só
- bors
- kevés liszt
- kevés étolaj
- 1 üveg lecsó (vagy 4-5 paprika és 3 paradicsom)
- 1 nagyobb vöröshagyma
Elkészítése: A
karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk. Kevés étolajon hirtelen megsütjük. Kiszedjük egy edénybe, annyi forró vízzel felöntjük, amennyi épp ellepi, és főzzük tovább.
Abban a zsírban, amiben a húst sütöttük, megdinsztelünk egy hagymát, ráöntjük az üveg lecsót (vagy rátesszük az apróra vágott paradicsomot és paprikát), amit ha úgy szeretünk, összemixelhetünk.
Amikor a zöldségek, vagy a kész lecsó már félig megpuhult, akkor összeöntjük a megpuhult hússal, és egyet forralunk rajta. Ízesitjük.
Mindenféle körettel finom. Tálalhatjuk krumplival, tésztával, tarhonyával, knédlivel vagy rizzsel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

