Lecsós szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • bors
  • kevés liszt
  • kevés étolaj
  • 1 üveg lecsó (vagy 4-5 paprika és 3 paradicsom)
  • 1 nagyobb vöröshagyma

Elkészítése: A

karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk. Kevés étolajon hirtelen megsütjük. Kiszedjük egy edénybe, annyi forró vízzel felöntjük, amennyi épp ellepi, és főzzük tovább.

Abban a zsírban, amiben a húst sütöttük, megdinsztelünk egy hagymát, ráöntjük az üveg lecsót (vagy rátesszük az apróra vágott paradicsomot és paprikát), amit ha úgy szeretünk, összemixelhetünk.

Amikor a zöldségek, vagy a kész lecsó már félig megpuhult, akkor összeöntjük a megpuhult hússal, és egyet forralunk rajta. Ízesitjük.

Mindenféle körettel finom. Tálalhatjuk krumplival, tésztával, tarhonyával, knédlivel vagy rizzsel.