Lecsós szelet recept
Hozzávalók:
- 10 szelet karaj
- 1 üveg lecsó (lehet frissen is készíteni)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 vöröshagyma
- liszt
- olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A húst kiklopfolom, sózom, borsozom, majd megkenem a péppé zúzott fokhagymával (én fokhagymakrémet használok).
Lisztbe forgatom és forró olajban kisütöm. Kiveszem az olajból, és a visszamaradt olajba beleteszem a felkarikázott hagymát. Üvegesre pirítom, majd beleöntöm az üveg lecsót. Puhára párolom a zöldségeket.
Amikor megpuhult visszateszem a húst és összefőzöm őket.
Tipp:
Köretnek rizs vagy tarhonya illik mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

