Lecsós sertésragu pirított szalonnával recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagy paradicsom
- 1 nagyobb paprika (nálam most kápia)
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
Elkészítése:
A sertéscombot alaposan megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A vöröshagymát megtisztítjuk, félkarikára szeleteljük.
A szalonnát is vékony csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk. Kiemeljük a zsiradékból, majd a szalonna zsírján a hagymát üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk. Nagyobb cikkekre darabolt paradicsomot és csíkokra vágott paprikát szórunk rá. Meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ha elfőtt a leve és a hús puha, hozzáadjuk a szalonnát és jól összekeverjük.
Melegen, nokedli körettel kínáljuk.
Tipp:
A sózás alkalmával érdemes figyelembe venni a szalonna sósságát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »