Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós sertésragu pirított szalonnával recept

Lecsós sertésragu pirított szalonnával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 nagy paradicsom
    • 1 nagyobb paprika (nálam most kápia)
    • 1 kk só
    • 0,5 kk őrölt bors

    Elkészítése:

    A sertéscombot alaposan megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.

    A vöröshagymát megtisztítjuk, félkarikára szeleteljük.

    A szalonnát is vékony csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk. Kiemeljük a zsiradékból, majd a szalonna zsírján a hagymát üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk. Nagyobb cikkekre darabolt paradicsomot és csíkokra vágott paprikát szórunk rá. Meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

    Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ha elfőtt a leve és a hús puha, hozzáadjuk a szalonnát és jól összekeverjük.

    Melegen, nokedli körettel kínáljuk.

    Tipp:

    A sózás alkalmával érdemes figyelembe venni a szalonna sósságát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá