Lecsós sertésragu pirított szalonnával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 nagyobb paprika (nálam most kápia)
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors

Elkészítése:

A sertéscombot alaposan megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.

A vöröshagymát megtisztítjuk, félkarikára szeleteljük.

A szalonnát is vékony csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk. Kiemeljük a zsiradékból, majd a szalonna zsírján a hagymát üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk. Nagyobb cikkekre darabolt paradicsomot és csíkokra vágott paprikát szórunk rá. Meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ha elfőtt a leve és a hús puha, hozzáadjuk a szalonnát és jól összekeverjük.

Melegen, nokedli körettel kínáljuk.

Tipp:

A sózás alkalmával érdemes figyelembe venni a szalonna sósságát.