Hozzávalók:
Elkészítése:
A sertéscombot alaposan megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
A vöröshagymát megtisztítjuk, félkarikára szeleteljük.
A szalonnát is vékony csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk. Kiemeljük a zsiradékból, majd a szalonna zsírján a hagymát üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk. Nagyobb cikkekre darabolt paradicsomot és csíkokra vágott paprikát szórunk rá. Meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ha elfőtt a leve és a hús puha, hozzáadjuk a szalonnát és jól összekeverjük.
Melegen, nokedli körettel kínáljuk.
A sózás alkalmával érdemes figyelembe venni a szalonna sósságát.