Körtés karaj recept

Hozzávalók:
10 szelet csontos karaj
2-3 körte
só, bors, turbolya, rozmaring, oregánó
újburgonya
olíva olaj
vaj
Elkészítése:
A karajszeleteket megmosom, papírtörlővel áttörlöm majd megszórom a fűszerekkel.
Egy serpenyőben vajat és olajat hevítek, ebben elősütöm a húsokat. Miközben sülnek, meghámozom a burgonyákat és nagyságuktól függően felezem, negyedelem őket. A körtéket nem kell meghámozni, elég őket negyedelni, de előtte a magházát távolítsuk el.
Ne felejtsük a húsokat néha megforgatni. Néhány perc elteltével a húsokat tegyük át egy tepsibe, mehet mellé a burgonya és a körte is. Itt újra fűszerezhetjük, a tetejére tegyünk még néhány ág rozgaringot és oregánót. Olíva olajjal meglocsoljuk, alufóliával levedve, előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük. Érdemes a végén kicsit a tetejét még megpirítani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »